Smokey Mountain Cooker, Czarny, 47 cm
Zrób to z miłości do klasycznego grilla. Do mięciutkiego mięsa odpadającego od kości i pierwszego pysznego kęsa, który sprawia, że powolne pieczenie w niskiej temperaturze w wędzarce Smokey Mountain Cooker jest warte każdej chwili na to przeznaczonej.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Mało 5 cm |
Waga | 23.6 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 77924004773 |
Заказ по телефону: 783237536
Fani wędzenia i BBQ pokochają urządzenie Smokey Mountain Cooker, ponieważ umożliwia ono stosowanie wielu technik kulinarnych. Jedną z nich jest technika powolnego gotowania w niskich temperaturach, dzięki czemu mięso jest tak delikatne jak nigdy dotąd. Dzięki trzem różnym otworom wentylacyjnym i zintegrowanemu termometrowi na pokrywie, gwarantowana jest doskonała kontrola temperatury. Dwa poziomy wędzenia dają Ci wszechstronne możliwości oraz zwiększają wachlarz proponowanych dań, smaczna pulled pork, żeberka i świeżo złowione ryby – nic prostszego, a każda upływająca minuta przybliża Cię do kulinarnych rozkoszy.
Ta imponująca wędzarnia to sprawdzony w czasie klasyk, który jest synonimem tradycyjnego amerykańskiego grillowania. Dzięki unikalnemu kształtowi i przemyślanej konstrukcji - z wbudowaną miską na wodę - możesz regulować temperaturę gotując potrawy w niskiej temperaturze przez wiele godzin.
W stojącej wędzarni znajdują się dwa ruszty grillowe o średnicy 47 cm, jeden nad drugim. Zapewniają one wystarczająco dużo miejsca by znacznie poszerzyć asortyment wędzonych specjałów. Dziś to już nie tylko mięsa i ryby, coraz częściej wędzimy sery, owoce morza, a nawet niektóre warzywa.
Łatwe palenie
Dzięki eleganckiemu porcelanowemu kociołkowi i pokrywie oraz dość wysokiej konstrukcji, a także wbudowanej misce na wodę i pierścieniowi na węgiel drzewny, Smokey Mountain Cooker świetnie oddaje wspaniały aromat dymu. Odpowiednia wysokość zapewnia optymalną odległość potraw od węgla drzewnego. W tym samym czasie, taca na wodę wyłapuje kapiące soki, wytwarza parę i stabilizuje temperaturę. W ten sposób można gotować przez wiele godzin w niskiej temperaturze bez zagrożenia wysychania potraw. Podczas gdy cztery odporne na rdzę aluminiowe wentylatory pomagają regulować cyrkulację powietrza w komorze wędzarniczej, wbudowany termometr na pokrywie daje nam możliwość pełnego monitoringu temperatury. Uchwyt pokrywy wykonany z nylonu wzmocnionego włóknem szklanym chroni dłonie przed gorącem. Dodatkowo, odporne na rdzę aluminiowe drzwiczki komory na węgiel drzewny pozwalają dozować paliwo kiedy tylko go potrzebujesz.
Wielowarstwowa przyjemność grillowania
Kiedy zajrzysz do wnętrza Smokey Mountain Cooker, zobaczysz dwa powlekane stalowe ruszty grillowe o średnicy 47 cm tworzące warstwową powierzchnię do grillowania i wędzenia, wystarczająco dużą, aby pomieścić szeroki asortyment w tym samym czasie! W dolnej części wędzarni znajduje się solidny, stabilny wymiarowo stalowy ruszt na węgiel drzewny, który zapewnia miejsce na dużą ilość gorących brykietów. Pręty są tak blisko siebie, że kurczące się węgle nie przebiją się przez nie. Wszystko to ustawione jest na trzech stabilnych, odpornych na rdzę aluminiowych nóżkach.
Zbudowany, aby trwać
W zestawie z Smokey Mountain Cooker znajduje się lekki, ale wytrzymały pokrowiec premium. Kociołek, pokrywa i część środkowa objęte są 10-letnią ograniczoną gwarancją na rdzewienie i przepalenia.
Kod produktu: | 721004 |
EAN: | 0077924004773 |
Kod producenta: | 721004 |
Powierzchnia rusztu: | 2 x Ø 47 |
Szerokość: | 48,3 cm |
Wysokość: | 104 cm |
Głębokość: | 53,4 cm |
Waga: | 23,6 kg |
Rodzaj rusztu: | Stalowy chromowany |
Gwarancja na obudowę: | 10 lat |
Funkcje spec: | Deflektor wodnyPokrywa mobilna do odwieszeniaPokrywa z systemem regulacji powietrzaPopielnikTermometr Weber |